IMG-20180328-WA0003

Datum: 08-09-2019 (inschrijven al mogelijk)
Tijd: 10:30 – 16:30 uur
Inloop: 10:15 uur
Locatie: centrum ‘s-Hertogenbosch
Tarief: €99,- per mama, slechts €75,- per partner
(Inclusief onbeperkt thee, tussendoortjes en een über gezonde lunch)

 

Wist je dat je de factuur voor deze zwangerschapscursus kan indienen bij je zorgverzekeraar? Grote kans dat je deze mooie en leerzame dag vergoed / deels vergoed krijgt!

 

Zen en Zelfverzekerd Zwanger – 1-daagse cursus zwangerschap en geboorte

Tijdens deze cursusdag slaan de cursusleidsters van Zwangerschapsyoga Den Bosch en Zwangerschapscursus Brabant – Hypnobirthing Den Bosch, de handen ineen om een ontspannen en leerzame 1-daagse zwangerschapscursus te verzorgen voor zwangere vrouwen uit de regio ‘s-Hertogenbosch.

Tijdens deze dag combineren yogadocente Annika Janssen (Zwangerschapsyoga Den Bosch) en Joke van Strijp (Hypnobirthing Den Bosch) het beste van twee werelden. We leren je praktische ontspanningsoefeningen die je kan gebruiken tijdens je zwangerschap en tijdens elke fase van de bevalling. Met licht intensieve bewegingen uit de yoga blijf je fit tijdens je zwangerschap, maar stimuleer je ook tevens een natuurlijke bevalling. Daarnaast leg je met oefeningen en kennis afgeleid vanuit de Hypnobirthing methode, in een dag een hele goede basis richting de geboorte van je kindje. Na deze gezellige en leerzame dag ga je vol vertrouwen in jezelf en in je lichaam weer naar huis.

Wil jij ook in één dag veel leren, samen bewegen én ontspannen? Meld je dan aan voor deze compleet verzorgde dag! Inclusief voedzame en lekkere drankjes, snacks en lunch. Deze cursus kun je MET of ZONDER partner volgen. 

Onderstaand vind je meer informatie over de disciplines die gedurende de 1-daagse cursus Zen en Zeker Zwanger aan bod komen.

Zwangerschapsyoga 2

Wat is Hypnobirthing:

Tijdens de 1-daagse cursus worden verschillende basis-facetten vanuit de Hypnobirthing methode meegegeven. We gaan dieper in op ontspannen, je doet kennis op over de zwangerschap en het geboorteproces. We doen ook oefeningen, onder andere massage- en ademtechnieken. We hebben het over het effect van hormonen op je lichaam en er is aandacht voor de verschillende fases van de bevalling en (prenatale) binding komen aan bod. Je leert hoe het lichaam precies werkt tijdens de bevalling, wat deze bijzondere gebeurtenis minder spannend maakt en alleen maar mooier. You can do this! 

Hoe draagt zwangerschapsyoga bij aan een natuurlijke bevalling:

Het menselijk lichaam houdt van bewegen, dat houdt ons niet alleen fit, maar zorgt er ook voor dat alle functies in het lichaam goed werken. Zwangerschapsyoga richt zich op het fit houden van je zwangere lichaam tijdens je zwangerschap en geeft ook handvatten voor beweging tijdens de eerste fase van de bevalling, welke de geboorte van je kindje ten goede komen. Dit stimuleert een ontspannen en natuurlijke bevalling. Maar ook als je een geplande keizersnede hebt bijvoorbeeld, vindt er nog steeds een geboorte plaats. Zwangerschapsyoga bereidt je mentaal en lichamelijk voor een nieuwe fase in je leven. Hierbij sluit de zwangerschapsyoga heel mooi aan bij het discipline Hypnobirthing. Daarnaast voegt ook Zwangerschapsyoga tevens ontspannings- en ademhalingstechnieken voor de geboorte toe. Het beste van twee werelden!

Meld je aan via: info@hypnobirthingdenbosch

Liefs, 
Annika & Joke

yogaboetiek vrijstaandIMG-20180328-WA0002