DSC_0448
v e r b i n d i n g | Verbinding maken met de baby in je buik, oh zo belangrijk en eigenlijk best wel eenvoudig. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is eigenlijk; NIETS! Maar wacht even, ook niets doen kan best wel moelijk zijn. Willen we namelijk eigenlijk niet het liefste ALLES anno 2019/2020? Hoe doe je dat dan???
 
Hoe maak je connectie met de baby in jouw buik?
Het liefste wat jouw baby nu al wil is jouw aandacht, jouw ontspanning. Hierbij voelt jouw kindje zich erg prettig bij. Maar….. als dit niet zomaar lukt, weet dan dat elke bewuste in- en vooral ontspannen uitademing voor een moment van verbinding zorgt.
 
Een moment verbinden met je buikbaby, stap voor stap: 
Leg de handen op de buik en zorg dat je met een rustige langzame uitademing de buik helemaal ontspant. Als je dit vaker doet herkent je kindje dit en kun je bijna altijd op zijn of haar vrolijke bewegingen rekenen. “YAY! Daar is mama!!!” Voeg zelf als je dit fijn vindt op de uitademing een mooie gedachte toe, of een goed voornemen. Iets positiefs!

Bijvoorbeeld:

  • “ik vind je nu al lief”
  • “mama zal goed voor ons zorgen
  • “jij bent de allerliefste buikbaby…”
  • “mama vindt het heeeeel erg gezellig met jou.
Als jij hier een positief gevoel van krijgt, dan voelt de baby dit. Een mooie wisselwerking voor jullie beiden!
 
Wanneer leg je verbinding met de baby:
Je kunt dit in gedachten zeggen als je bijvoorbeeld even een momentje in de rij bij de supermarkt hebt. Of misschien wel hardop als je thuis bent of in de auto zit (dan uiteraard alleen de gedachte en de handen blijven aan het stuur :-p) Ook dan heb je de tijd…. Rechtopzittend in bed, als afsluiter van de dag is ook een goede, of alvast liggend op de zij (wie weet val je wel in slaap!) Begroet je kindje in gedachten als je wakker wordt, in gedachten of hardop. Je kunt hiervoor nog even een minuutje extra blijven liggen bijvoorbeeld. Of……kom naar de yoga, deze bovenstaande routine is een standaard onderdeel van onze les!
Foto gemaakt door: Samenfijnn
Demie doet zwangerschapsshoots, newborn shoots en leuke gezinsfoto’s!
Tip: connectie maken met de baby in de buik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *