Canva - Close-up of Hands Holding Baby Feet

Leuk nieuws! Babymassage Den Bosch in 2020

Vanaf april 2020 biedt Yogaboetiek naast de lessen Mama en Baby Yoga ook fijne cursussen Babymassage in Den Bosch aan. Een belangrijke manier om te hechten met je kindje, voor zowel mama’s als papa’s. Babymassage is een moment van ontspanning, niet alleen voor je kindje, maar ook voor jou zelf. Een les of workshop babymassage duurt ongeveer 60 minuten, waarbij we de tijd massagetijd steeds een beetje opbouwen. De gemoedstoestand van de baby is hierin leidend. In het begin is 10 tot 15 minuten masseren voor je kleintje genoeg. Jullie bouwen dit samen op, ook in de tijd dat je thuis masseert. Uiteindelijk bouwen we op tot een massage van circa 25 minuten.

Lees hier alles over de positieve effecten van babymassage op je kindje en op jouzelf als ouder!

Canva - Crescent Moon and Cloud Wind Chimes

 

Wat is het verschil tussen Mama en Baby Yoga en een cursus Babymassage / Workshop Babymassage?

De lessen Mama en Baby Yoga zijn speciaal voor mama en hun baby. Tijdens de lessen Mama en Baby Yoga richten we ons ook op een moment van ontspanning, hechting met je kindje en doen we oefeningen babymassage. Het verschil met Mama en Baby Yoga en babymassage is dat deze lessen alleen voor de mama’s zijn, in verband met het lichamelijk herstel. Deze oefeningen doen we niet tijdens de workshop of cursus babymassage, want dan richten we ons alleen op het aanleren van de massagetechnieken; en daarom is deze óók geschikt voor papa’s. Tijdens de Mama en Baby Yoga is de ruimte ook ingericht voor oefeningen voor de mama’s en blijven de kleertjes van de baby’s aan tijdens de massage-technieken. Tijdens de workshop babymassage is de ruimte ingericht op massage met (natuurlijke) baby-olie, de temperatuur is hoger en het is hierom mogelijk (en fijn) om huid-op-huid te masseren.

Lees hier de aankomende cursusdata van de workshops babymassage en de cursus babymassage in Den Bosch, plus de bijbehorende tarieven.

 

Het verschil tussen eenmalige workshop babymassage en de korte cursus babymassage:

Tijdens een eenmalige workshop Babymassage proef je van wat babymassage jou en je kindje kan bieden. Je leert de basistechnieken en krijgt deze mee naar huis. Het is aan jou om hier iets mee te gaan doen en verder te oefenen. Het is goed om hierbij te vermelden dat baby’s aan de prikkels van massage moeten wennen, het is daarom belangrijk om de duur van de massage op te bouwen en de gemoedstoestand van de baby leidend te laten zijn. Thuis regelmatig zelf masseren om dit op te bouwen is erg belangrijk na de eenmalige workshop.

Tijdens de korte cursusreeks Babymassage leer je naast de fijne basismassage ook massagetechnieken voor bijvoorbeeld darmkrampjes, overstrekken en voorkeurshouding. Daarnaast heb je meer tijd onder de begeleiding en heb je een mooi vast moment om te masseren. Deze extra technieken ontvang je ook na het behandelen in de cursus, zodat je daarna direct aan de slag kan.

Babymassage individueel

Een cursus babymassage in groepsverband kan erg gezellig zijn. Je ontmoet andere ouders, je ziet misschien zelfs bekenden terug van de zwangerschapsyoga (of anders), maar wellicht wil je leren je baby te masseren in je eigen vertrouwde omgeving. Bijvoorbeeld bij jou thuis op de commode. Een individuele workshop of cursus babymassage is mogelijk!

Canva - A Baby Snoozing

Je kan jezelf aanmelden via info@yogaboetiek.nl. Mocht je meer informatie willen, dan mag je me ook op dit e-mailadres bericht sturen. Wil je alvast een beetje meer gluren naar het cursusaanbod, dan kun je terecht op Facebook.com/zwangerschapsyogadenboschenwaalwijk of op Instagram @yogaboetiek.

Liefs,
Annika

 

Vanaf 2020: workshop en cursus babymassage in Den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *