Canva - A Baby Snoozing

Babymassage is een manier om je close te voelen met je kindje, om hechting te stimuleren en heerlijke momenten door te brengen met je baby. Daarnaast is Babymassage ook goed om verschillende kwaaltjes van je kindje te verlichten, of simpelweg als uitlaatklep!

Babymassage en huilen
Babymassage helpt je baby met het verwerken van prikkels, zoals huilen dat bijvoorbeeld doet. Huilen is een hele natuurlijke manier van verwerken voor je baby. Sommige kindjes hebben zelfs elke dag standaard een huil-halfuurtje (of uurtje ;-)), vaak aan het einde van de dag. Je baby moet dan even alles wat hij of zij heeft meegemaakt heeft verwerken door middel van huilen; heel gezond dus! Door middel van babymassage kan je baby ook goed prikkels verwerken en wordt dat huiluurtje misschien een huilkwartiertje, omdat jij hem/haar al hiermee op weg hebt kunnen helpen. Andere positieve effecten van babymassage op je baby vind je hieronder:

mama en baby yoga 2

Positieve effecten van babymassage op je baby:

 • Hechting met je kindje
  Hèt middel om te communiceren met je baby, te laten weten dat hij/zij veilig is bij jou
 • Een moment van ontspanning voor jullie beiden
  Niets staat je in de weg om samen te genieten en even helemaal nergens anders mee bezig te zijn.
 • Hulp aan je baby bij het loslaten van prikkels en spanning, verminderen van huilen
  Je baby heeft af en toe een huilmomentje nodig om prikkels en spanning los te laten, dit is heel normaal. Vaak merk je een vast patroon, vaak aan het einde van de dag. Met babymassage kun je dit verminderen. Je baby heeft minder ‘huiltijd’ nodig. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor huilen, maar een ontspannen baby die goed slaapt huilt minder. Babymassage kan de vicieuze cirkel van een gespannen baby (en ouder) verminderen.
 • Vermindering darmkrampjes
  Met babymassage kun je de stoelgang op gang brengen en hulp bieden als de spijsverteringsorganen gespannen en geprikkeld zijn.
 • Verbetering ademhaling
  Ademhalingsspieren ontspannen
 • Ontwikkeling van de tastzin
  Huid is het allerbelangrijkste tastorgaan. Een liefdevolle aanraking is voor iedereen mens belangrijk, maar voor een baby al helemaal! Tevens helpt deze aanraking je kindje zijn eigen lichaam te ontdekken.
 • Groei van de baby
  Babymassage stimuleert de groeihormonen
 • Babymassage stimuleert de bloedsomloop
 • Babymassage stimuleert het immuunsysteem
 • Ontspanning voor baby’s bij onrust en overstrekken
  Massage laat fysieke begrenzing voelen. Kinderen die onrustig zijn hebben grenzen nodig. Deze grenzen geven houvast, duidelijkheid en helpen bij negatieve emoties.
 • Positief effect gemoedstoestand
  Massage zorgt voor de aanmaak van het hormoon endorfine, wat voor een positieve gemoedstoestand zorgt. Dit geeft vertrouwen in de wereld, de mensen om hem of haar heen.
 • Positieve bijdrage ontwikkeling couveusebaby’s
  Te vroeg geboren, of zieke kindjes, hebben veel ‘huidhonger’ en veel aandacht nodig.
Waarom babymassage zo goed is voor je baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *