Lieve mama’s, 

Vanaf deze zomer is er op zaterdagochtend een extra les zwangerschapsyoga van start gegaan. Mede door de 1.5 meterregel, waardoor er minder mama’s op de zwangerschapsyoga op dinsdag en donderdag mee kunnen doen, maar tegelijkertijd blijkt ook dit een hele mooie yoga-ochtend te zijn. Ik ben dus heel erg dankbaar voor al die inschrijvingen die binnen komen, speciaal voor de zaterdagochtend. Wat een rijkdom om op deze manier les te mogen geven, ondanks de vreemde tijden en het zogenaamde nieuwe normaal waarin we ons bevinden. 

Zwangerschapsyoga Den Bosch

2016:

Ik begin in de yogastudio van Yoga bij Maya in de Muntel met mijn eerste lessen zwangerschapsyoga, op donderdagavond 19:00 uur. Er doen een paar mama’s mee en met behulp van deze leuke mama’s behaal ik mijn diploma als yogadocent pre- en postnatal yoga. Een opleiding waarvan ik al een tijdje wist dat ik hem héél graag wilde doen. In totaal kunnen er in deze ruimte 9 mama’s meedoen.

2017:

Langzaam aan beginnen we een beetje uit de ruimte van Yoga bij Maya te groeien. Er is al een les bijgekomen op maandagavond, maar omdat ik ook nog lesgeef op dinsdag- en woensdagavond ergens anders is dit eigenlijk wel heel erg druk. Hoe mooi zou het zijn om twee lessen achter elkaar op één avond te geven? En dan het liefst ook in een ruimte die ietsje groter is, zodat ik nog meer mama’s-to-be in blij kan maken. In oktober vindt ik de prachtige grote praktijkruimte van Bij Volle Maan verloskundigenpraktijk, dicht bij het station en de binnenstad. Zij zijn de eerste die ik een bericht stuur en het toeval wil (wie verzint dat nu) dat zij een belachelijk grote praktijkruimte hebben! Op zoek naar een nieuwe ruimte schiet ik meteen raak! Met wat geschuif in mijn yogaschema ga ik op de dinsdagavond bij hen huren. Eerst is er een les om half 8, al snel verandert dit naar twee lessen zwangerschapsyoga: een om 19:00 uur en eentje om 20:15 uur. Er kunnen maar liefst 12 mama’s per les in.

IMG_20171129_100323_122

2018:

Ik werk op een school in Waalwijk overdag en wordt benaderd door Yogastudio Zin in Zen, zij staat op het punt een nieuwe mooie yogaruimte met twee zalen te betreden en zoekt eigenlijk nog een docente die zwangerschapsyoga kan geven. Voor mij ideaal, ik kan rechtstreeks vanuit mijn werk mijn les daar geven. Deze les komt op woensdagavond 19:00 uur.

Tegelijkertijd groeit de zwangerschapsyoga in Den Bosch en ga ik opnieuw op zoek naar een ruimte voor een andere avond. Ik vind deze bij kapsalon Puik Haar, in de buurt van de Ijzeren Vrouw. Hier kunnen ongeveer 12 tot 13 mama’s meedoen. Wat een geluksvogel ben ik, want voor we in april beginnen zit deze les al helemaal vol. Er zijn nu even 4 lessen zwangerschapsyoga.

Aan het einde van dit jaar zie ik ook de eerste mama weer terug, die ik in 2016 ook al les heb mogen geven. Wat leuk dat de cirkel nu rond is en weer opnieuw begint! Dankbaar om je/jullie weer terug te zien.

2019:

Zelf zwanger en toch wel erg druk met de lessen in Den Bosch, besluit ik me te focussen op mijn lessen in Den Bosch en Waalwijk wordt voor het einde van 2018 stopgezet. Wel geef ik een grote groep mama’s als mooie afsluiter nog een reeks Mama en Baby Yoga. Er blijven drie lessen over, die deel uit maken van het huidige lessenpakket: zwangerschapsyoga op dinsdagavond 19:00 uur en 20:15 uur en donderdagavond 19:00 uur.

2020:

Met drie mooie volle lessen en twee fantastische vervangsters gaan we het nieuwe jaar in. Ik geniet van mijn kindje, die in januari 2020 geboren wordt en regel vanuit thuis de roosters en de aanmeldingen. Helaas rond week 9 van mijn verlof mogen de lessen niet meer klassikaal doorgaan i.v.m. corona. Wat ik voor me zag als hét jaar voor mijn groeiende lessen (waar ik super trots op ben!) staat opeens stil, net als natuurlijk heel veel andere bedrijven in de omgeving, door corona. Onmiddellijk moet ik in actie komen, want met drie volle lessen moet er natuurlijk een alternatief komen. Er staan tevens nog veel mama’s ingepland voor een proefles en die wil ik ook niet teleurstellen. Met onmiddellijke ingang volg ik een webinar over online lesgeven, met baby aan de borst, een boterham én notitieblok op schoot, ik bestel een microfoon en ga van start. Bijna 40 mama’s doen mee verspreid over de weken die volgen, met Online Zwangerschapsyoga. Dit is iets waar ik nog steeds héél erg dankbaar voor ben! Elke week ontvangen de zwangere mama’s 3 lessen: een volledige les en twee korte lessen. Tussen slaapjes en voedingen door neem ik stukjes les op, knip huiltjes eruit en plak aan het einde van de week meestal net alles op tijd aan elkaar.

Zeg eens Aa 2

Gelukkig mogen we in juli 2020 eindelijk weer klassikale yoga aan gaan bieden. Gelukkig zijn de online lessen goed bevallen, want ik vul maar liefst de hele dinsdagavond 20:15 uur (toeval) met mama’s die óók de online zwangerschapsyoga hebben gevolgd. Blijkbaar is online yoga volgen dus ook goed bevallen, gelukkig!

Inmiddels zit de zwangerschapsyoga vol tot en met half december 2020 en zijn de eerste aanmeldingen binnen voor 2021. Ik ben zo benieuwd wat het nieuwe jaar Zwangerschapsyoga Den Bosch / Yogaboetiek gaat brengen. Maar ik ben zóóó enorm blij met al die mama’s die ik in de aflopen járen les heb mogen geven. Hun vertrouwen in mijn lessen en dat zij bij mij zichzelf wilde voorbereiden voor een mooie ontspannen geboorte van hun kindje. 

Zwangerschapsyoga Den Bosch: 4 dagen in de week – een kleine historie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *