Zwangerschapsyoga 1

<< Door de meeste zorgverzekeraars wordt de cursus zwangerschapsyoga deels of volledig vergoed>>

Meld je aan voor een proefles:
Info@yogaboetiek.nl

Hallo toekomstige mama’s! 
Zwangerschapsyoga op twee locaties in Brabant. De lessen zijn een aanvulling op een mooie zwangerschap en stimuleren een zo prettig mogelijke bevalling. De yogalessen zijn zacht, subtiel en een praktische aanvulling voor het dagelijks leven. Zwangerschapsyoga Den Bosch en Waalwijk staan voor een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid van zowel moeder als baby. Al vanaf 16 weken, tot vlak voor de bevalling, kun je meedoen met zwangerschapsyoga! Zwangerschapsyoga is heerlijk voor tijdens de zwangerschap, maar is ook zeker aan te raden als voorbereiding op de bevalling. Een cadeautje voor jezelf en voor je baby!  Na de les drinken we een kop thee met iets lekkers (optioneel). Een goed moment om verhalen en tips uit te wisselen met de andere deelnemers.

Zwangerschapsyoga is geen strenge work-out, maar een subtiele manier om energie op te doen, fit te zijn, fit te blijven en natuurlijk heerlijk te ontspannen. Een momentje voor jezelf! Tijdens de lessen ontvang je praktische informatie, ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling en ontmoet je andere mama’s to be

 

Zwangerschapsyoga 2

Voordelen van zwangerschapsyoga:

– Voor een sterke rug, stabiele bekkenbodem
– Leren ontspannen
– Een moment voor jezelf en je baby
– Praktische tips voor thuis
– Aandacht voor een goede ademhaling, bruikbaar tijdens zwangerschap en bevalling!
– Ontmoet andere zwangere dames, deel je ervaring
– Zwangerschapsyoga stimuleert een natuurlijke bevalling

Dinsdagavond Den Bosch (inclusief thee en iets lekkers)
19:00 – 20:15 uur

Vol, instromen weer mogelijk in oktober

20:15 – 21:30 uur
Vol, instromen weer mogelijk eind oktober 2019 

Adres:
Verloskundigenpraktijk Bij Volle Maan
Halvemaanstraat 13

Den Bosch

———————-

Donderdagavond Den Bosch (inclusief thee)
19:00 – 20:15 uur

Vol, instromen weer mogelijk vanaf eind oktober/begin november 2019

Adres:
Puik Haar
Mgr. Zwijsenstraat 5-9

Den Bosch

Praktische informatie: 

 • De lessen duren 1 uur en daarna sluiten we af met een kopje thee en iets lekkers erbij
 • De lessen altijd bij de hand: na de laaste les van de cursus ontvang je belangrijke tips, ademhalingstechnieken en oefeningen op papier
 • Instromen mogelijk, de lessen zijn doorlopend
 • Meld je op tijd aan! Je kunt niet altijd direct starten, maar we doen graag ons best een matje voor je te reserveren wanneer jij behoefte hebt om met zwangerschapsyoga te starten. Info@yogaboetiek.nl

IMG_20171129_100323_122

Tarieven: 

 • Proefles zwangerschapsyoga: €5,- contant te betalen in de praktijk of te verrekenen met het lespakket
 • Zwangerschapsyoga 8 lessen: €109,-
 • Zwangerschapsyoga 10 lessen: €129,-
 • Zwangerschapsyoga 12 lessen: €149,-
 • Ontspannen-mama pakket: €169,-Tien lessen zwangerschapsyoga èn individuele zwangerschapsmassage 
 • Ontspannen-mama pakket XL: €189,-Twaalf lessen zwangerschapsyoga èn individuele zwangerschapsmassage
 • Ontspannen-mama èn papa pakket I: €175,-Tien lessen zwangerschapsyoga èn een ontspanningsmassage voor papa!
 • Ontspannen-mama èn papa pakket II: €175,-Tien lessen zwangerschapsyoga èn een privé partnerworkshop bij jullie thuis (exclusief reiskosten/geen reiskosten in Den Bosch)
 • Ontspannen-mama en papa pakket III: €219,- Tien lessen zwangerschapsyoga, een ontspanningsmassage voor papa èn een privé partnerworkshop

 • Losse les: €10,- (af te nemen na een cursuspakket van 8, 10 of 12 lessen)
 • Optionele partnerworkshop: €49,-
  (klik hier om meer te lezen)
 • Optionele partnerworkshop privé: €60,-
  (klik hier om meer te lezen)
 • Optionele partnerworkshop privé XL: €90,-
  (klik hier om meer te lezen)
 • Zwangerschapsyoga privé / pakket: zelfverzekerd richting geboorte!
  (klik hier voor vriendinnenkorting)
 • Mama & baby yoga: fit en ontspannen na de bevalling voor mama, inclusief babymassage
  (klik hier om meer te lezen)

   Door de meeste zorgverzekeraars worden onze lessen zwangerschapsyoga
  deels of volledig vergoed

  Zwangerschapsyoga

  Voorwaarden Zwangerschapsyoga Den Bosch 

 • Een proefles wordt als korting afgetrokken van het lespakket, wanneer je besluit verder te gaan met de lessen. Ga je door met een pakket, dan is je proefles tevens de eerste les uit de reeks.
 • Het cursuspakket van 8 lessen is 10 weken geldig, het pakket van 10 lessen is 12 weken geldig, het pakket van 12 lessen is 14 weken geldig. Op deze manier kun je schuiven met je lessen in het geval van ziekte, vakantie of een keer niet kunnen. Meer schuiven dan 2x is helaas niet mogelijk.
 • Mocht de les niet doorgaan i.v.m. vakantie of trainigsdag bij Zwangerschapsyoga Den Bosch, dan verlies je uiteraard geen les van je pakket, maar worden de lessen doorgeschoven.
 • Mocht je lessen over hebben, dan kunnen deze helaas niet worden verrekend met andere cursussen of lessen. Wij moedigen alle deelnemers aan om goed in de agenda te kijken en genoeg speling te laten tussen de lessen en de uitgerekende datum. Mocht je tot aan de uitgerekende datum lessen willen volgen, dan is het altijd mogelijk om achteraf losse lessen toe te voegen. Mocht je er niet uitkomen, stuur ons vooral een berichtje en we denken met je mee. Info@yogaboetiek.nl.
 • Wanneer je na de proefles voor een pakket hebt gekozen en je bent inmiddels aan de vervolglessen begonnen, maar je hebt je factuur nog niet betaald, is het niet mogelijk om halverwege het pakket te stoppen en de factuur slechts gedeeltelijk te betalen.
 • Het is tevens niet mogelijk wanneer het pakket al betaald is en je bent halverwege de cursus, om een gedeelte van de cursus terug te vragen als je deze niet helemaal is het niet mogelijk om halverwege het pakket toch de resterende lessen niet te betalen en/of geld terug te vragen op het reeds betaalde pakket. Wel kun je – als de factuur nog niet betaald is – je pakket verkleinen of vergoten.
 • Wil je na je vaste pakket nog losse lessen afnemen, dan kan dit. Losse lessen kunnen echter niet gegarandeerd worden. Dit wordt bekeken en gepland op het moment dat je pakket is opgemaakt.
 • Kies je voor een heerlijke zwangerschapsmassage in je combi-pakket? Deze worden gepland in de avonden. Samen met mijn collega, masseuse Chanel, plan je telefonisch je massage in. Zij ontvangt van mij jouw telefoonnummer, als je kiest voor een combi-pakket. De verantwoordelijkheid voor het tijdig inplannen van de massage ligt bij jou als cursist van Zwangerschapsyoga Den Bosch. Zwangerschapsmassage is mogelijk tot en met je 36e week. Adres praktijk: Halewijn 1, Engelen.
 • Jezelf afmelden met het recht om de les door te schuiven kan tot 24 uur van te voren, zonder een reden te hoeven noemen, dit gaat niet van je lessen af. De lessen worden doorgeschoven. Wanneer je je binnen 24 uur van te voren afmeldt, of niet afmeldt, dan vervalt je les en kan deze niet worden doorgeschoven. Voor speciale omstandigheden kun je contact opnemen met Yogaboetiek. Onder speciale omstandigheden vallen: plotselinge ziekte van jezelf of een familielid, een complicatie binnen de zwangerschap. Onder speciale omstandigheden vallen helaas niet: plotselinge file waardoor de les in zijn geheel gemist wordt, vergeten afspraken, vergeten les.

Hi Annika, dankjewel voor de super fijne les gisteren. Er was een goede balans tussen ontspanning / ademhaling en de fysieke asana’s. Mijn lichaam voelt soepeler en ook mijn hoofd is een stuk leger. Echt een cadeautje aan mezelf en mijn baby’tje. <3 
– Jennifer 

Hallo Annika, afgelopen dinsdag is onze dochter Jula geboren, na een hele vlotte bevalling. Heb tijdens de bevalling erg veel gehad aan de ademhalingstechnieken. Ook het draaien met de heupen gaf soms echt wel even verlichting en afleiding. Dus de lessen waren erg nuttig en zeker bruikbaar! Nu zijn we heerlijk aan het genieten en bijkomen samen…
– Margo

IMG_20181004_171757_017

 

Hoi Annika! Even per app t bericht dat wij trotse ouders zijn geworden van Mila! Het is een prachtmeisje, wat een trots!!! De bevalling was een geweldige ervaring, ik heb van 10.00-20.00u de verschillende fases mogen beleven en alles weg gepuft middels yogatechnieken en de ademhalingstechnieken die ik bij jou heb geleerd. Ik kreeg veel complimenten van de verloskundigen in t ziekenhuis [..] Ondanks de snoeren de laatste heftige weeen (2-3uur) opgevangen op handen en knieën (kind houding). Echt super!! Bedankt dus wederom voor de kennis die ik bij je wilde leren  hierdoor is Mila vredig ter wereld gekomen en heb ik geen onnodige energie verspild. 
– Martine


Yoga na de zwangerschap / Postnatale yoga:

Yoga na de zwangerschap helpt het lichaam sterk te worden en te herstellen na de bevalling. Je lichaam is veranderd, je bent op zoek naar een nieuwe balans. Dit kan een mooie, maar ook vermoeiende ervaring zijn. Naast fysieke houdingen om het lichaam sterk te maken, zorgt postnatale yoga tevens voor een momentje rust gedurende de week en versterken de oefeningen samen met de baby jullie band. De korte cursus Yoga na de zwangerschap vindt doorgang bij tenminste 3 aanmeldingen. Hier vind je informatie over de aankomende reeks Mama & Baby Yoga!

Je kunt je opgeven via info@yogaboetiek.nl, of stuur ons een mailtje voor meer informatie! Wij beantwoorden graag al je vragen!

 

birthlight logoBirthlight logo perinatal

 

Birthlight Methode

De zwangerschapsyoga wordt gegeven volgens de Birthlight Methode, ontwikkeld door Françoise Barbira Freedman. De bewegingen die we maken zijn klein en effectief, met veel aandacht voor lichaam en geest. Door deze effectieve micro-bewegingen zijn de lessen geschikt voor iedereen, met of zonder yoga-ervaring, met of zonder klachten.

Over de docente

Algemene informatie over fulltime yogadocente Annika lees je hier.

zwangerschapsyoga

Ik wilde je even laten weten dat ik afgelopen maandag bevallen ben van onze dochter […]. Alles is heel erg goed gegaan, het kon echt niet beter! En ik heb zeker wat gehad aan de technieken uit je lessen!
– Marloes

De lessen zijn goed in balans, ik vond ze interessant en tegelijkertijd erg ontspannen. Na de eerste les leek ik al beter te slapen. Een goede mix van theorie en praktijk!
– Geertje

Op deze data is er geen les: 

 • Donderdagavond 5 december 2019 (Sinterklaas)
 • Dinsdag 24 december 2019 (Kerstavond) en donderdag 26 december 2019 (Tweede Kerstdag)
 • Dinsdag 31 december 2019 (Oudjaarsavond) en donderdag 2 januari 2019
 • Dinsdag 25 maart 2020 en donderdag 27 maart (Carnavalsvakantie)
 • Het kan voorkomen dat er naast bovenstaande data nog een les uitvalt, wanneer er bijvoorbeeld een trainingsdag plaatsvindt. Deze informatie wordt altijd ruim van te voren verstrekt per e-mail.
  (In de meeste gevallen wordt de les overgenomen door een andere gekwalificeerde docent zwangerschapsyoga.)

Zwangerschapsyoga 2

 

Vanaf begin december/half december ga ik met zwangerschapsverlof! Gelukkig heb ik twee topdocenten gevonden die op dinsdag- en donderdagavond de lessen zwangerschapsyoga voortzetten in dezelfde lesstijl en geschoold zijn via Birthlight Yoga. Hieronder vind je meer informatie over de docenten van Yogaboetiek. Afhankelijk van de geboortedatum van ons meisje ben ikzelf (Annika Janssen) weer terug van verlof ca. april 2020.

Dinsdagavond 19:00 uur en 20:15 uur bij verloskundigenpraktijk Bij Volle Maan: 
Liesbeth Oosterink: kwam tijdens haar eerste zwangerschap in 2006 in aanraking met zwangerschapsyoga. “Zwangerschapsyoga hielp mijn lijf te versterken en mijn geest te kalmeren. Door yoga groeide het vertrouwen in mijn zwangere lijf en het kindje in mij, net als het vertrouwen in een positieve bevalling! Sindsdien ben ik yoga blijven doen. Ik combineer hardlopen met een dagelijkse beoefening van Ashtanga Yoga. Met veel plezier geef ik zwangerschapsyoga, waarmee ik een welkome bijdrage wil leveren aan aanstaande moeders, zodat jij vol vertrouwen en een positieve mindset de geboorte van je kindje tegemoet gaat.” Liesbeth is moeder van twee dochters en een zoon.

Donderdagavond 19:00 uur bij Puik Haar: 

Hannah Bour
-> Meer informatie volgt z.s.m.