Pregnancy Yoga with Partner

Zwangerschapsyoga partnerles – Den Bosch

De partnerles bevat geen fysieke yoga-oefeningen, deze doen we in de reguliere lessen zwangerschapsyoga. Als aanvulling op de cursus zwangerschapsyoga, biedt Yogaboetiek een partnerworkshop aan. Een fijne manier om samen met je partner bewust te zijn van de zwangerschap. Deze partnerworkshop duurt circa 1.5 uur. De partnerles dient als aanvulling op de zwangerschapscursus in Den Bosch en Waalwijk, maar kan ook gedaan worden zónder deelname aan de lessen zwangerschapsyoga.

In verband met de maatregelen van het RIVM, rondom corona, werken we met kleinere groepen. Het is raadzaam jou en je partner op tijd op te geven.

Het eerste deel van deze partnerles is theoretisch. De verschillende fases van de bevalling komen aan bod en de weg van je baby door de bekkenbodem naar beneden (en hoe je hierbij kunt helpen). Het eerste deel bespreekt de ademhaling als belangrijkste instrument, het belang van ontspanning, het nut van pijn en hoe je hormonen  je tijdens elke fase van de bevalling van nut zijn. Tevens wordt verteld wat het liefdeshormoon oxytocine precies is en wat deze met jou, je partner en je baby doet. Onder andere de natuurlijke bevalling, de hechting tussen jullie  en je baby komt aan bod en hoe dit hormoon de melkproductie stimuleert direct na de bevalling. Deze theorie laat de aankomende bevalling ook meer leven voor de partner, maakt duidelijk en bevestigt. Als je zwanger bent van de tweede is deze partnerles tevens een mooie opfrisser. Uiteraard komt de rol van de partner uitgebreid aan bod!

De band tussen beide partners is belangrijk, ook tijdens de bevalling. De partnerles is een aanrader voor elke mama- en papa-to-be! 

In het tweede deel van de partnerles gaan we aan het werk met enkele massagetechnieken, onder andere met de rebozo-doek. Je partner leert hoe hij/zij je tijdens je zwangerschap en tijdens de bevalling kan helpen met je ademhaling, kan helpen ontspannen en hoe met de de handen tegendruk kan gegeven kan worden wanneer je een heftige rugwee op voelt komen. Ook leer ik je partner hoe met de Rebozo-doek de buik heerlijk verlicht kan worden. Na deze partnerles kun je met vertrouwen in jezelf en elkaar aftellen naar de dag van de bevalling.

Lindy en Ruud: “Wij vonden de partnerles heel informatief en leerzaam. Met theorie over de bevalling en de verschillende fases daarin. Erg fijn om te weten wat er allemaal gaat gebeuren in je lichaam en hoe moeder natuur helpt om te zorgen dat het gaat lukken!” Lindy: “Mijn vriend vond het ook erg prettig om hier een beeld bij te krijgen. Ook hele fijne, praktische handvatten gekregen over oefeningen die ik kan doen of waarbij mijn vriend kan helpen, gedurende de bevalling om te ontspannen en door de weeën heen te komen. Dankjewel Annika! Ik heb er alle vertrouwen in dat we dankzij jouw tips een hele mooie bevalling tegemoet gaan.”

Rianne en Paul: “Ons meiske is er! Ik had een nóg snellere bevalling deze keer: 2,5 uur en toen 9 minuten persen. Ik kon nu veel beter ontspannen tussen de weeën door, met name dankzij de partnerworkshop, die heeft me echt veel inzichten en tools gegeven! Dank je wel! Ik kwam steeds zo ontspannen thuis van de yogalessen en de partnerworkshop is echt waardevol. Je geeft veel kwaliteit in korte tijd. Dit gun ik ieder stel dat een kindje verwacht.”

Nieuw vanaf 2019: Wanneer je voor de partnerworkshop XL kiest gaan we in het derde deel van de partnerworkshop samen met je partner de ademhalingsoefeningen uitleggen/herhalen/oefenen (naar behoefte), zodat je partner je hier extra goed in kan begeleiden tijdens elke fase van de geboorte. Tijdens dit derde deel kunnen we tevens ook nog enkele praktische houdingen uit de zwangerschapsyoga oefenen, zodat de partner weet waar hij/zij op kan letten voor jou. Deze oefeningen kunnen gecombineerd worden met de partnertechnieken uit het tweede deel (rebozo, drukpunten) en de ademhalingsoefeningen om het plaatje compleet te maken. Het is ook mogelijk het derde deel anders/naar behoefte anders in te richten. Dit is bespreekbaar. Een Partnerworkshop XL duurt een uur langer, circa 2.5 uur.

Partnerles zwangerschapsyoga

Wanneer is de volgende partnerles in Den Bosch: 

  • Zondagochtend 31 oktober 2021 – 10:00-11:30 uur

Kosten partnerles groepsverband : €49 per koppel
Partnerles vindt doorgang bij 3 koppels

Inhoud partnerworkshop zwangerschapsyoga groepsverband: 
– Ontspanningstechnieken
– Ademhalingstechnieken op papier
– Massagetechnieken
– Informatie
– Thee en iets lekkers

Partnerles privé
De partnerles is ook privé bij jullie thuis te volgen, mits je in de omgeving Den Bosch woont. Je kunt hiervoor kiezen als bovenstaande data niet uitkomt, of omdat je het fijn vindt om meteen een beeld te krijgen van het ‘geboortecircuit’ in je eigen vertrouwde omgeving. Hier zal je in de meeste gevallen de eerste fase van de bevalling doorbrengen.

Kosten partnerles privé: €80,00 incl. reiskosten in Den Bosch, excl. reiskosten buiten Den Bosch

Kosten partnerles privé XL: €110,00 incl. reiskosten in Den Bosch, excl. reiskosten buiten Den Bosch

Kosten partnerles privé online: €75,00 (ca. 1.5 uur)

 

Lees hier meer over Zwangerschapsyoga Den Bosch

Blogs, tips en extra herhaling van de oefeningen vind je op Facebook.com/zwangerschapsyogadenboschenwaalwijk

IMG-20190113-WA0021