Over zwangerschapsyoga

Door de meeste zorgverzekeraars wordt de cursus zwangerschapsyoga deels of volledig vergoed.

Goed nieuws: sinds 5 juni 2021 mogen we weer zwangerschapsyoga binnen volgen!
Je kunt vanaf nu weer instromen op dinsdag- en donderdagavond of zaterdagochtend voor zwangerschapsyoga Den Bosch klassikaal.

Geen les op de volgende data:

 • dinsdag 21 december 2021
  t/m zaterdag 1 januari 2022
 • zaterdag 16 april 2022
 • donderdag 5 mei 2022
 • dinsdag 17 t/m 26 mei 2022

Lees hieronder meer over zwangerschapsyoga in Den Bosch

Hallo toekomstige mama's!

Zwangerschapsyoga in Den Bosch, drie dagen in de week, op verschillende locaties. De yogalessen zijn een aanvulling op een mooie zwangerschap en stimuleren een zo prettig mogelijke bevalling. De yogalessen zijn zacht, subtiel en een praktische aanvulling voor het dagelijks leven. Zwangerschapsyoga Den Bosch staat voor een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid van zowel moeder als baby.

Al vanaf 16 weken, tot vlak voor de bevalling, kun je meedoen met zwangerschapsyoga! Zwangerschapsyoga is heerlijk voor tijdens de zwangerschap, maar de lessen zijn tevens een voorbereiding op de geboorte van je kindje. Een cadeautje voor jezelf en voor je baby!  Na de les drinken we een kop thee met iets lekkers (optioneel). Een goed moment om verhalen en tips uit te wisselen met de andere deelnemers. (I.v.m. corona wordt er tijdelijk geen thee gedronken na de les)

Zwangerschapsyoga is geen strenge work-out, maar een subtiele manier om energie op te doen, fit te zijn, fit te blijven en natuurlijk heerlijk te ontspannen. Een momentje voor jezelf! Tijdens de lessen ontvang je praktische informatie, ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling en ontmoet je andere mama's-to-be!

Voordelen van zwangerschapsyoga:

 • Voor een sterke rug, stabiele bekkenbodem
 • Leren ontspannen
 • Een moment voor jezelf en je baby
 • Praktische tips voor thuis
 • Aandacht voor een goede ademhaling, bruikbaar tijdens zwangerschap en bevalling!
 • Ontmoet andere zwangere dames, deel je ervaring
 • Zwangerschapsyoga stimuleert een natuurlijke bevalling

Praktische informatie:

 • De lessen duren 1 uur en daarna sluiten we optioneel af met een kopje thee erbij. (I.v.m. corona is er tijdelijk geen theemoment)
 • De lessen altijd bij de hand: na de laatste les van de cursus ontvang je belangrijke tips, ademhalingstechnieken en oefeningen op papier! Wil je deze eerder ontvangen, geef het even aan en ik stuur je ze op.
 • Instromen mogelijk, de lessen zijn doorlopend
 • Meld je op tijd aan! Je kunt niet altijd direct starten, maar we doen graag ons best een matje voor je te reserveren op het voor jou beste moment om met zwangerschapsyoga te starten. Informatie en aanmelden: Info@yogaboetiek.nl
 • Een proefles wordt als korting afgetrokken van het lespakket, wanneer je besluit verder te gaan met de lessen. Ga je door met een pakket, dan is je proefles tevens de eerste les uit de reeks.
 • Het cursuspakket van 8 lessen is 10 weken geldig, het pakket van 10 lessen is 12 weken geldig, het pakket van 12 lessen is 14 weken geldig. Op deze manier kun je schuiven met je lessen in het geval van ziekte, vakantie of een keer niet kunnen. Meer schuiven dan 2x is helaas niet mogelijk.
 • Mocht de les niet doorgaan i.v.m. vakantie of trainingsdag bij Zwangerschapsyoga Den Bosch, dan verlies je uiteraard geen les van je pakket, maar worden de lessen doorgeschoven. Dit gaat niet af van jouw mogelijkheid om 2x door te schuiven met de les.
 • Mocht de les door overmacht of bijzondere omstandigheden niet door kunnen gaan, dan dient er door Yogaboetiek een alternatief te worden geboden. De keuze voor dit alternatief ligt bij Yogaboetiek. Geld terug is helaas niet mogelijk. Een alternatief is een online yogales.
 • In het geval van een lockdown m.b.t. Covid-19 wordt er direct overgegaan op online lessen. Je wisselt je klassikale les in voor een online yogales.
 • Wanneer de docent ziek is word je les doorgeschoven. Deze les vervalt niet. Mocht je hierdoor een les overhouden, dan kunnen wij deze helaas niet terug betalen. Wel zullen wij in geval van ziekte er alles aan doen een vervangende docent te zoeken zodat je les doorgaat. Yogaboetiek behoudt zich het recht om als alternatief een online les te bieden. Op dit moment wissel je je klassikale les in voor een online les.
 • Yogaboetiek behoudt zich het recht om van docent te wisselen.
 • Mocht je lessen over hebben, dan kunnen deze helaas niet worden verrekend met andere cursussen of lessen. Wij moedigen alle deelnemers aan om goed in de agenda te kijken en genoeg speling te laten tussen de lessen en de uitgerekende datum. Mocht je tot aan de uitgerekende datum lessen willen volgen, dan is het altijd mogelijk om achteraf losse lessen toe te voegen. Mocht je er niet uitkomen, stuur ons vooral een berichtje en we denken met je mee. Info@yogaboetiek.nl.
 • Wanneer je na de proefles voor een pakket hebt gekozen en je bent inmiddels aan de vervolglessen begonnen, maar je hebt je factuur nog niet betaald, is het niet mogelijk om halverwege het pakket te stoppen en de factuur slechts gedeeltelijk te betalen. Je dient dan te voldoen aan je betalingsverplichting voor het gehele pakket.
 • Het is tevens niet mogelijk wanneer het pakket al betaald is en je hebt al enkele lessen gevolgd, om een gedeelte van de cursus terug te vragen. Het is niet mogelijk om halverwege het pakket toch de resterende lessen niet te betalen en/of geld terug te vragen op het reeds betaalde pakket.
 • Het is mogelijk om je pakket te annuleren als je de tweede les van het pakket nog niet hebt gevolgd. Wanneer je je tweede les opschuift omdat je niet kan en je daarna wilt annuleren kan dit echter niet. De week dat je er niet was telt namelijk wel als tweede week waarin je pakket geldig is, waar het je betalingsverplichting betreft. Ookal heb je dan in de letterlijke zin nog geen tweede les gevolgd. De reservering voor jouw matje voor een bepaald aantal weken is dan wel in gegaan.
 • Wil je na je vaste pakket nog losse lessen afnemen, dan kan dit. Losse lessen kunnen echter niet gegarandeerd worden. Dit wordt bekeken en gepland op het moment dat je pakket is opgemaakt.
 • Je kiest voor een vaste dag en tijdstip. Mocht je een keer niet kunnen op jouw dag en tijdstip, dan is het mogelijk om eenmalig naar de andere dag te gaan: indien er plek is. Dit gaat vooraf in overleg.
 • Kies je voor een heerlijke zwangerschapsmassage in je combi-pakket? Deze worden gepland in de avonden. Samen met mijn collega, masseuse Chanel, plan je telefonisch je massage in. Zij ontvangt van mij jouw telefoonnummer, als je kiest voor een combi-pakket. De verantwoordelijkheid voor het tijdig inplannen van de massage ligt bij jou als cursist van Zwangerschapsyoga Den Bosch. Zwangerschapsmassage is mogelijk tot en met je 36e week.
 • Jezelf afmelden met het recht om de les door te schuiven kan tot 24 uur van te voren, zonder een reden te hoeven noemen, dit gaat niet van je lessen af. De lessen worden doorgeschoven. Wanneer je je binnen 24 uur van te voren afmeldt, of niet afmeldt, dan vervalt je les en kan deze niet worden doorgeschoven. Voor speciale omstandigheden kun je contact opnemen met Yogaboetiek. Onder speciale omstandigheden vallen: plotselinge ziekte van jezelf of een familielid, een complicatie binnen de zwangerschap. Onder speciale omstandigheden vallen helaas niet: plotselinge file waardoor de les gemist wordt, vergeten afspraken, vergeten les.
 • Extra service: wanneer je liever je recht behoudt om je les 2x door te schuiven kun je je klassikale les inwisselen voor een online les. Wanneer je al 2x geschoven hebt en je kan een 3e keer niet, dan kun je ook kiezen voor een online les i.p.v. dat je les vervalt. Geef graag van te voren aan dat je deze service gebruik wilt maken.

Door de meeste zorgverzekeraars worden onze lessen zwangerschapsyoga deels of volledig vergoed

Mama en Baby Yoga:

Yoga na de zwangerschap helpt het lichaam sterk te worden en te herstellen na de bevalling. Je lichaam is veranderd, je bent op zoek naar een nieuwe balans. Dit kan een mooie, maar ook vermoeiende ervaring zijn. Naast fysieke houdingen om het lichaam sterk te maken, zorgt postnatale yoga tevens voor een momentje rust gedurende de week en versterken de oefeningen samen met je baby jullie band. De korte cursus Mama en Baby Yoga vindt doorgang bij tenminste 4 aanmeldingen. Klik Hier (link naar de pagina Mama en Baby Yoga)

Je kunt je opgeven via het contactformulier of info@yogaboetiek.nl

Birthlight Methode

De zwangerschapsyoga wordt gegeven volgens de Birthlight Methode, ontwikkeld door Françoise Barbira Freedman. De bewegingen die we maken zijn klein en effectief, met veel aandacht voor lichaam en geest. Door deze effectieve micro-bewegingen zijn de lessen geschikt voor iedereen, met of zonder yoga-ervaring, met of zonder klachten.

Over de docente:

Algemene informatie over fulltime yogadocente Annika lees je hier 

Mensen zeggen:

Meld je aan of neem contact op voor meer informatie 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0